Recept

KALVFOND

Tid: ca 8 timmar

1 kg sågade kalvben

1 st morot

2 st gula lökar

¼ rotselleri

1 st krossad vitlöksklyfta

1 msk tomatpuré

10 st vitpepparkorn

5 st timjankvistar

1 st lagerblad

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm (rosta 1 ca 1 tim).

3. Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.

4. Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna rostas med i ugnen ca 30 min.

5. Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.

6. Tillsätt allt i en stor gryta och täck med vatten.

7. Koka upp och skumma av under tiden.

8. Tillsätt kryddorna och koka/sjud fonden på låg temperatur i 5-6 timmar. Fyll på med vatten under tiden.

9. Sila av benen och grönsakerna och koka ner din fond tills den blir kraftig i smaken.