1/9

Krabbor går att få tag i hela året om och smakar som allra bäst färska under september – december. Det är då den är som mest välmatad. Använd en stor och rejäl kniv, men kanske inte den allra bästa eller dyraste, eftersom den får jobba ganska hårt för att ta sig igenom skal och klor.

Att krabban är välmatad ser man på att skölden har börjat lyfta där bak.

2/9

Börja med att ta bort stjärten.

3/9

Lägg krabban på rygg och sätt knivspetsen i det ”lilla hålet” på magen. Tryck bestämt ner kniven och dela krabban.

4/9

Vänd på krabban och gör samma sak åt andra hållet.

5/9

Ta bort magsäcken ur båda halvorna.

6/9

Bryt loss klor och ben.

7/9

Lyft ur innanmätet ur skölden.

8/9

När du tagit bort magsäcken går allt att äta i krabban, förutom de grå gälarna.

9/9

Öppna krabbklorna med kniven, en nötknäppare eller hammare. Bryt benen i lederna och pilla ut köttet, gärna med en skaldjursgaffel. Njut!