Kockskolan

Så här gör du Wasabimaräng

Italiensk maräng är väldigt användbart i många desserter, tårtor och bakverk.
Vi har valt att bjuda på ett annorlunda recept med wasabi som passar bra till fisk, skaldjur och vitt kött.

Wasabimaräng

65 g äggvita
50 g vatten
90 g socker
30 g lime, saften av
1-3 tsk wasabi
1 tsk flingsalt

Du behöver en livsmedelsbrännare för att bränna av marängen samt en sockertermometer för att hålla koll på temperaturen.

1. Dela på äggen och skilj äggvitan från gulan. Det är viktigt att äggvitan är helt ren från gula och att alla redskap är riktigt rena.
2. Börja vispa några minuter på låg hastighet. Öka därefter hastigheten till mellanfart. Äggvitorna ska bli riktigt styva.
3. Koka under tiden sockerlag.

Sockerlag

1. Häll socker och vatten i en kastrull, koka lagen tills den blir 120 grader. Använd termometer!
2. Tillsätt lime, rör om och koka tills lagen blir 121 grader.

Maräng forts.

4. Öka hastigheten till högsta fart och häll i sockerlagen i en tunn stråle. Vispa på hög fart ca 1 minut och fortsätt sedan vispa marängen på lägsta hastighet tills den blir kall.
5. Smaksätt marängen med wasabi och salt.

När det är dags att servera så spritsa, klicka eller stryk ut marängen på tallrikarna och bränn av den med brännaren.