What’s on

Trenden är tydlig!

Trots köttfria måndagar, en ny grön våg och co2-larm äter vi idag ca 20 procent mer kött än vi gjorde för 10 år sedan. Att trenden fortfarande verkar växa märks överallt. I Tyskland startade 2011 herrtidningen Beef!, som beskrivs som ”en Esquire med kött istället för kostymer”, Morberg jagar vidare både i TV och i eget magasin och nya köttbilagor och kokböcker dyker upp hela tiden. I Stockholm öppnade en uppsjö av rena köttkrogar. Restaurang AG på Kungsholmen hängmörar till exempel allt kött själva och i entrén möts man av stora kylar med köttstycken på rad. En sund riktning i tiden är att allt fler kockar börjar tala om att ta vara på hela djuret – från nos till svans. Att det är en större och roligare utmaning att få en högrev att smaka fantastiskt än en filé. Kanske något att önska för framtiden då fler affärer tar in njure, lever och mer udda styckningsdelar i sortimentet. För djuret, miljön och dina smaklökars skull!