Fisk & skaldjur

Fiskpaket på grillen

I receptet för Fiskpaket på grillen rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga.
Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken.
Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1.2 kg kyckling, färsk hel
    • 1 msk svartpeppar, grovmald
    • 1 msk grönpeppar, grovmalen
    • 1 msk rosépeppar, grovmalen
    • 1 msk chiliflakes
    • 1 msk flingsalt
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 1 st citron, rivet skal
    • 4 msk olivolja
    • 0.5 dl hackade örter (basilika, persilja & oregano). Går även bra med torkade. Andvänd då ca 0,5 msk av varje ört.
    • 1 st vitlöksklyfta, finriven

    Så här gör du

    1. Vispa smör, fond, citron, persilja och vitlök fluffigt.
    2. Skala och dela löken i klyftor och lägg löken i mitten på folien.
    3. Dela fisken i bitar och lägg den på löken.
    4. Klicka på smöret och toppa med parmesan och ört.
    5. Vik ihop foliepaketet och ställ det på medelvarm grill och baka det tills fisken är genomvarm och inte överstekt. Det tar ca 10-15 minuter.
    6. Öppna paketen, toppa med lite mer parmesan och servera tillsammans med potatis.
    7. Tips: Använd bakplåtspapper mellan mat och aluminiumfolie.

     

     

    Produkter