Fisk & skaldjur

Lax i ugn med Teriyaki

I receptet för Lax i ugn med Teriyaki rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

40 min

Skicka inköpslista till din epost

Skickat!

Ingredienser

  • 4 bitar lax a´ca 150 g
  • 1 st rödlök
  • 2 st schalottenlökar
  • Sås
  • 1 dl Teriyakimarinad
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  • Till servering
  • 1 st citron, i klyftor
  • 1 dl örter, färska
  • vitt ris

Så här gör du

  1. Dela varje laxbit i 3 delar.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och tillaga i ugn, 175 grader, i ca 10 minuter.
  3. Häll av eventuell vätska som laxen avgett i formen.
  4. Skär löken i tunna båtar och stek dem 5 minuter på låg värme.
  5. Tillsätt teriyaki, citron och citronpeppar.
  6. Skeda sås och lök över laxen och baka ytterligare 5-10 minuter (tills laxen är genombakad).
  7. Strö örterna över formen och servera tillsammans med ris och citron.

Produkter