Fisk & skaldjur, Gryta

Skärgårdsgryta

I receptet för Skärgårdsgryta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    15 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 250 g laxfilé
    • 200 g torskfilé
    • 1 bit purjolök
    • 4 st potatisar, medelstora
    • 3 msk rapsolja
    • 4 msk dill, hackad
    • 2-3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 8 dl mjölk 3%
    • 2 dl grädde 40%
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Skala och skiva potatisen i 2 mm tjocka skivor.
    2. Skölj och strimla purjolöken.
    3. Skär fisken i 1*1 cm stora tärningar.
    4. Fräs purjo och potatis några minuter i oljan, slå i mjölk, grädde och fond.
    5. Låt det koka sakta i ca 7-9 minuter tills potatisen är mjuk.
    6. Lägg i fisken och låt det koka upp.
    7. Dra grytan åt sidan och smaka av med salt, peppar och fond.
    8. Rör i dillen och servera direkt.

    Produkter