Fläskkött, Gryta

Fläskfilépanna med oliver och cocktailtomater

I receptet för Fläskfilépanna med oliver och cocktailtomater rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    45 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st lökar, gula
    • 2 msk vitlök, grovhackad
    • 1 msk rapsolja att steka i
    • 600 g fläskfilé
    • 2 msk vetemjöl
    • 2 dl vitt vin
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 2 dl grädde, 40%
    • 12 st cocktailtomater
    • 12 bitar tomater, soltorkade
    • 16 st oliver, gröna utan kärna
    • salt och svartpeppar
    • Till servering
    • Pressad potatis
    • kokt broccoli

    Så här gör du

    1. Skala och skär löken i tunna båtar. Grovhacka vitlöken.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök sakta i 10 minuter. Lägg löken i en skål och ställ åt sidan.
    3. Dela fläskfilén i 12 bitar och vänd dem i mjölet.
    4. Hetta upp stekpannan och stek köttet någon minut på varje sida.
    5. Häll i vinet och låt det koka tills hälften återstår.
    6. Tillsätt grädde och fond och rör sedan i alla grönsaker och lökfräset. Låt allt puttra några minuter och smaka av med fond, salt och svartpeppar.
    7. Servera grytan rykande het tillsammans med pressad potatis.

    Produkter