Grön mat

Pizzadeg

I receptet för Pizzadeg behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 10

    20 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg vetemjöl
    • 25 g jäst, färsk
    • 2 msk olivolja, mild
    • 5 dl vatten
    • salt

    Så här gör du

    1. Blanda jäst, olja, och fingervarmt vatten i en degbunke.
    2. Rör i mjöl, ca 8 dl, lite i taget, tills du får en smidig deg.
    3. Tillsätt en nypa salt på slutet.
    4. Spara resterande mjöl till utbakning.
    5. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
    6. Dela degen i 10 bitar och låt dem vila i kylen i 1 dygn.
    7. Baka ut dem på mjölat bakbord.
    8. Lägg på topping.
    9. Grädda i ugn, 220 grader i ca 10 minuter.

    Produkter