Grön mat

Vegansk Flygande Jakob

I receptet för Vegansk Flygande Jakob rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g veganprotein, t ex quornfiléer
    • 140 g veganbacon
    • 3 dl vegansk grädde, vispbar
    • 1 dl chilisås
    • 1 krm chilipulver
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 1 dl jordnötter
    • 2 st bananer
    • färska örter

    Så här gör du

    1. Börja med att starta ugnen, 225 grader.
    2. Strimla och stek veganbaconet knaprigt i en het stekpanna, låt fettet rinna av i en trådsil.
    3. Strimla proteinet och fördela ut i formen tillsammans med vaganbacon och skivad banan.
    4. Vispa grädden tjock, blanda i chilisås, chilipulver och grönsaksfond.
    5. Fördela ut gräddblandningen över kycklingen med stekspade, jämnt och fint.
    6. Ställ in formen och sänk värmen till 175 grader.
    7. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
    8. Strö över hackade jordnötter och örter.
    9. Under tiden som formen gratineras i ugnen, tillaga ris och servera till.

    Produkter