Kyckling, Gryta

Kycklinggryta med svamp och vitlök

I receptet för Kycklinggryta med svamp och vitlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g kycklingfilé
    • 1 st lök, gul
    • 200 g champinjoner eller kantareller, färska
    • 1 st vitlöksklyfta
    • rapsolja och smör att steka i
    • 2 dl vatten
    • 1.5 dl grädde
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
    • maizena till redning
    • gräslök till garnering

    Så här gör du

    1. Börja med att skära kycklingköttet till grytbitar.
    2. Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken.
    3. Skär svamp och lök i lagom bitar
    4. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingbitarnai rapsolja till de fått en gyllenbrun färg runt om.
    5. Sänk värmen och tillsätt en klick smör och grönsakerna, fortsätt bryna så att lök och svamp också får fin färg.
    6. Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen, låt koka upp.
    7. Tillsätt fond och grädde låt sjuda sakta i 20 minuter så att alla smakerna kommer fram samt att kycklingen blir genomstekt.
    8. Red av med maizena utrörd i vatten.
    9. Smaksätt med nymalen svart peppar och ev. mer kantarellfond.
    10. Avsluta med finhackad gräslök.

    Produkter