Kyckling, Gryta

Touch of Chicken Curry

I receptet för Touch of Chicken Curry rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 dl lök, finstrimlad
    • 1 msk vitlök, riven
    • 1 msk olja
    • 400 g kycklingkött, bröst eller lår
    • 600 g potatis, fast och skalad
    • 6 dl kokosmjölk
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
    • 1-3 msk massaman currypasta
    • 4 port vitt ris, kokt
    • salladsgrönsaker

    Så här gör du

    1. Skär kyckling och potatis i fina bitar, ca 1,5×1,5 cm.
    2. Hetta upp olja i en kastrull och bryn löken och vitlöken sakta några minuter.
    3. Lägg i kyckling och potatis, slå i fond och kokosmjölk.
    4. Låt grytan koka sakta i ca 25 minuter tills potatisen är mjuk. Smaka av med fond.
    5. Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
    6. Servera grytan tillsammans med ris och råkost.

     

    Tips – för att ytterligare höja smaken, tillsätt 1 msk fisksås, 1 msk pressad lime och 1 msk socker.

    Produkter