Nötkött, Gryta

Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök

I receptet för en traditionell Boeuf bourguignon med champinjoner och smålök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Maträtten är fransk husmanskost och kommer ursprungligen från regionen Bourgogne. Rätten heter egentligen boeuf à la bourguignonne, men även i Frankrike kallas den oftast Boeuf Bourguignon. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    120 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 800 g nötkött i bitar
    • 2 msk smör
    • 1 st morot
    • 1 st lök, gul
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 150 g sidfläsk, varmrökt
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 msk vetemjöl
    • 3 dl rött vin
    • 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 2 dl vatten
    • 1 krm timjan, torkad
    • 1 st lagerblad
    • 500 g steklök
    • 200 g champinjoner, små
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Bryn köttet i smör i en het stekpanna.
    2. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
    3. Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tillsammans med tärnat sidfläsk och tomatpuré. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.
    4. Tillsätt vin, timjan och lager-blad. Koka upp allt i pannan under omrörning.
    5. Häll över allt i grytan med köttet och tillsätt vatten och fond så att det täcker.
    6. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 1.5 timme.
    7. Skala smålökarna och ansa och klyfta champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i 1 msk smör. Lägg i grytan och låt dem koka med den sista halvtimmen.

    Produkter