Nötkött

Fransk köttfärsgratäng

I receptet för Fransk köttfärsgratäng rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g nötfärs
    • 1 msk olja
    • 4 st vitlöksklyftor, hackade
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 dl ströbröd
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 4 portioner potatismos
    • 100 g ost, riven
    • Till servering
    • tomatsås

    Så här gör du

    1. Stek färsen smulig på hög värme.
    2. Tillsätt vitlök, tomatpuré och fond, låt det steka ytterligare några minuter.
    3. Rör i ströbröd och lägg färsen i en ugnsfast form.
    4. Klicka på moset och strö över osten.
    5. Baka gratängen i ugn, ca 40 minuter på 170 grader.
    6. Servera gratängen tillsammans med tomatsås.

    Produkter