Nötkött

Italiensk köttfärslimpa

I receptet för Italiensk köttfärslimpa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond och Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    50 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg nötfärs
    • 1 dl parmesanost, riven
    • 1 dl skorpmjöl
    • 2 stora ägg
    • 1 dl mjölk 3%
    • 1 burk ricotta ost
    • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 6 skivor parmaskinka
    • salt och svartpeppar
    • Till servering
    • sallad, pesto, oliver och soltorkade tomater

    Så här gör du

    1. Vispa samman ägg, mjölk och ricotta.
    2. Rör i skorpmjöl och fond.
    3. Blanda sedan i färs och ost, smaksätt med salt och svartpeppar.
    4. Forma en fin limpa, lägg den i en ugnsfast form och täck den med skinkskivorna.
    5. Baka limpan i ugn, 175 grader i ca 30-40 minuter.
    6. Servera gärna tillsammans med sallad och pesto.

    Produkter