Dessert

Chokladfondant

I receptet för Chokladfondant behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:

Personer: 4

25 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 150 g choklad, 70%, finhackad
  • 2 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 3 msk rörsocker, strö
  • 4 st smörade formar, typ remarkiner som rymmer ca 1 dl
  • Till servering:
  • glass och bär

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull, drag åt sidan, rör i chokladen och rör tills det smält.
  2. Vispa ägg, gulor och socker fluffigt.
  3. Rör i chokladblandningen försiktigt.
  4. Slå upp smeten i formar och baka på 200 grader i 5-8 minuter (beroende på hur rinniga du vill ha dem)
  5. Servera de nybakade fondanterna med en kula glass och bär.

Produkter