Dessert

Citruspannacotta med karamelliserad vit choklad

I receptet för Ciruspannacotta med karamelliserad vit cholklad behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 dl kondenserad mjölk
    • 2,5 dl vispgrädde
    • 2 st gelantinblad
    • 1 msk citron, pressad
    • 4 st portionsglasskålar
    • hallon
    • 100 g vit choklad

    Så här gör du

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Värm upp kondenserad mjölk och grädde (skall ej koka, ca 70 grader blir bra),
    3. Rör i gelatinbladen och låt det kallna till rumstemperatur.
    4. Rör försiktigt i den pressade citronen och slå upp smeten i serveringsskålarna.
    5. Låt skålarna stå i kyl minst 2 timmar, gärna över natten.

    Karamelliserad vit choklad

    1. Lägg chokladen på ett smörpapper.
    2. Baka den i ugn, 5 minuter på 150 grader.
    3. Rör om i chokladen så att den blir klumpig och baka ytterligare 5 minuter.
    4. Ta ut ur ugnen och låt den svalna.

    Toppa pannacottorna med choklad och hallon.

    Produkter