Dessert

Hallon- och citrondessert

I receptet för Julhallon behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 8

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Till glassen:
    • 250 g hallon, färska
    • 1 st citron
    • 2 tsk akaciahonung
    • 1 burk kondenserad mjölk
    • 2,5 dl vispgrädde
    • Till desserten:
    • färska hallon
    • maränger
    • hallonsås
    • örter och pulver, t ex guld

    Så här gör du

    1. Skölj och rensa hallonen, låt dem rinna av ordentligt.
    2. Skala citronen och ta bort allt vitt och kärnorna.
    3. Lägg hallon och citronköttet i en mixer tillsammans med honungen och kör till en slät smet.
    4. Tillsätt kondenserad mjölk och mixa ytterligare en minut.
    5. Häll upp massan i en bunke och ställ in den några timmar i kylen, gärna över natten.
    6. Vispa grädden lätt (inte helt fast) och vispa sedan samman den med bärsmeten.
    7. Ställ bunken i frysen, ta ut den varje halvtimme och vispa kraftigt i smeten.
    8. Upprepa proceduren tills glassen fått mjukglasskonsistens. Lägg då glassen i en iskall burk och ställ in den i frysen.
    9. Lägg upp alla goda saker på kalla tallrikar, skeda fina ägg av glassen och servera direkt.

    Produkter