Dessert

Hallonsufflé

I receptet för Hallonsufflé behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan. Receptet räcker till 6 portions-/suffléformar.
Det är enklare än vad du tror – stå som hjälte på festen!

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 6

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 150 g hallonpuré
    • 10 g potatismjöl
    • 15 g citron, saften av
    • 75 g äggvita
    • 40 g strösocker
    • Smör och strösocker till formarna

    Så här gör du

    1. Smörj formarna noggrant med smöret och sockra kanter och botten.
    2. Blanda hallonpuré, citronsaft och potatismjöl och koka en tjock kräm.
    3. Täck med plastfilm för att hindra att det bildas skinn på krämen.
    4. Vispa äggvitan på lägsta fart. Tillsätt socker och citron i omgångar och öka hastigheten mot slutet. Vispa till en fast maräng. Vänd ner ¼ av marängskummet i den varma krämen. Rör till en slät smet. Ta fram en slickepott och vänd försiktigt ned resterande marängskum till en lätt massa.
    5. Fördela smeten i formarna och jämna till kanten med en kniv och torka kanterna.
    6. När smeten är i formarna så kan de frysas och bakas av senare.
    7. Baka i 190°c i ca 14 min (använd ej varmluft/fläkt utan endast över & undervärme).
    8. Pudras med florsocker precis innan servering.

    Produkter