En grönare jul

Gravade rotfrukter ”Gravlax-stil”

I receptet för Gravade rotfrukter “Gravlax-stil” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!
Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    10 min + 1 timme i kyl

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g rotfrukter, tunt skivade, tex morot, betor och schalottenlök
    • 2 msk socker
    • 1 tsk vit vinäger
    • 1 tsk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond
    • 1 tsk olja
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk svartpeppar

    Så här gör du

    1. Lägg grönsakerna tillsammans med de övriga ingredienserna i en fryspåse och låt marinera 1 timme i kyl (tills grönsakerna är mjuka men har krispet kvar.)
    2. Låt lagen rinna av.
    3. Lägg upp på serveringsfat och toppa med örter.

    OBS! Receptet är tänkt som en del av en buffé (4-8 personer)

    Produkter