En grönare jul

Julig brysselkål

I receptet för Julig brysselkål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond och/eller Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!
Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    20 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg brysselkål, färsk, hel, ansad
    • 2 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond och/eller Brynt Schalottenlökfond
    • 2 msk smör
    • 2 msk rapsolja
    • 3 hela bitar kanel
    • 3 st lagerblad
    • 1 tsk kardemumma, mald
    • 1 msk farin
    • 1 msk vinäger, vit, god
    • 1 tsk ingefära, torkad, mald
    • salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Lägg brysselkålen i en kastrull, slå på kallt vatten tills det täcker.
    2. Slå i fonden och låt det koka upp och sjuda i fem minuter.
    3. Slå av kålen i ett durkslag och låt den kallna.
    4. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna.
    5. Stek kålen på medelhög värme tillsammans med kanel och lagerblad.
    6. När den fått fin färg och är genomvarm strö över farin, vinäger och de övriga kryddorna.
    7. Låt det steka ytterligare en minut och servera sedan direkt!

    OBS! Receptet är tänkt som en del av en buffé (4-8 personer)

    Ingående produkter