En grönare jul

Marinerade rotfrukter ”Kallrökt lax-stil”

I receptet för Marinerade rotfrukter “Kallrökt lax-stil” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!
Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    10 min + 30 min i kyl

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g rotfrukter, skalade, tunt skivade t ex morot, betor och schalottenlök
    • Inläggningslag:
    • 4,5 msk vatten
    • 3 msk socker
    • 1 msk ättika 24%
    • Liquid smoke / rökarom
    • 1 tsk Touch of Taste Grönsaksfond, Ekologisk Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond
    • svartpeppar

    Gör så här

    1. Koka upp alla ingredienserna till lagen och kyl den.
    2. Lägg grönsakerna i en tight burk och låt det marinera ca 30 minuter i kyl (tills grönsakerna fått fin smak och har krispet kvar).
    3. Låt lagen rinna av.
    4. Lägg upp på serveringsfat och toppa med örter

    OBS! Receptet är tänkt som en del av en buffé (4-8 personer)

    Ingående produkter