En grönare jul

Pumpabullar

I receptet för Pumpa-bullar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!
Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    30 min + 2 timmar i kyl

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 500 g pumpa, t ex butternut, skalad och urkärnad
    • 1 dl lök, finhackad
    • 1 dl vetemjöl
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl ruccolasallad, finhackad
    • 1 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • Salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Riv pumpan på rivjärn.
    2. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa kraftigt tills det blir en homogen smet.
    3. Smaka av med salt, svartpeppar och fond.
    4. Låt smeten vila 2 timmar i kylen.
    5. Rulla pumpabullarna, tryck ur överskottsvätska och stek dem försiktigt i olja.

    OBS! Receptet är tänkt som en del av en buffé (4-8 personer)

    Ingående produkter