Fisk & skaldjur

Blinier med hummersallad

I receptet för Blinier med hummersallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Antal portioner: 4

45 min + 1 h

Skicka inköpslista till din epost

Skickat!

Ingredienser

  • Blinier
  • 25 g jäst
  • 4,5 dl mjölk
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 0,75 dl gräddfil
  • 2 st äggvitor
  • smör, salt och svartpeppar
  • Hummersallad
  • 2 st humrar, små kokta
  • 2 msk blekselleri, fint tärnad
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 msk citron, saften av
  • tabasco, några droppar
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 2 tsk Touch of Taste Hummerfond
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader C och slå den över jästen. Rör tills den är löst.
  3. Rör i bovete, mjöl och de hela äggen.
  4. Lägg en duk över bunken och låt den jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  5. Vispa äggvitorna fluffiga.
  6. Rör i gräddfilen och äggvitorna, smaksätt med salt och lite svartpeppar.
  7. Stek små fina pannkakor/blinier i smör och servera dem varma.

Hummersallad

  1. Dela, skala och skär hummern i fina bitar.
  2. Blanda alla ingredienserna i en skål.
  3. Smaka av med salt, peppar och Tabasco.
  4. Servera hummersalladen på blinierna.

Ingående produkter