Fisk & skaldjur, Soppa, Gryta

Bouillabaisse

I receptet för Bouillabaisse rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 400 g torskfilé
    • 300 g laxfilé
    • 150 g räkor, skalade
    • 1 st purjolök
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 3 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
    • 2 dl vatten
    • 2.5 dl vitt vin/matlagningsvin
    • 2.5 dl vispgrädde
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 g saffran (1 paket)
    • 1 tsk salt
    • 0.5 krm svartpeppar
    • 1 tsk timjan
    • 1 tsk basilika
    • olivolja

    Så här gör du

    1. Skär fisken i 3 cm kuber.
    2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
    3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter.
    4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar.
    5. Tillsätt räkorna precis innan servering.
    6. Servera soppan/grytan varm tillsamman med ett gott bröd.

    Produkter