Fisk & skaldjur, Soppa

Fänkålsdoftande Musselsoppa

I receptet för Fänkålsdoftande Musselsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg blåmusslor i skal, färska
    • 5 st schalottenlökar
    • 3 st vitlöksklyftor
    • 3 msk smör
    • 0.25 st fänkål
    • 3 dl vitt vin, torrt
    • 3 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 3 dl grädde, 40%
    • 2 dl vatten
    • bladpersilja

    Så här gör du

    1. Borsta och skölj musslorna väl.
    2. Kasta de musslor som inte sluter skalet när man knackar på dem.
    3. Skala och finhacka lök, vitlök och fänkål, fräs mjukt i smör och lite olivolja.
    4. Vänd ner musslorna och rör runt någon minut.
    5. Tillsätt vin, fond, vatten och grädde, lägg på ett lock.
    6. Koka upp och låt småkoka några minuter.
    7. Alla musslorna skall vara öppna efter ca 5 min.
    8. Plocka upp musslorna ur kastrullen. Kasta de musslor som inte öppnat sig.
    9. Låt vinet, vattnet, fonden och grädden koka ihop ett par minuter.
    10. Smaka av med salt & peppar.
    11. Grovhacka bladpersiljan och strö över innan servering.
    12. Servera i djupa tallrikar med ett gott surdegsbröd.

    Produkter