Fisk & skaldjur, Pastarätter

Grillad lax med medelhavspasta

I receptet för Grillad lax med medelhavspasta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 bitar lax á 150-175g
    • 0,5 dl Marinad:
    • 0,5 dl rapsolja
    • 1,5 msk citron, pressad
    • 0,5 msk vitlök, finhackad
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 0,5 msk honung
    • salt och svartpeppar
    • 4 portioner Till pastan:
    • 4 portioner spagetti eller linguine, kokt
    • 4 msk olivolja
    • 2 msk lök, finhackad
    • 3 msk vitlök, finhackad
    • 2 nypor salt och svartpeppar
    • 2 nypor spenatblad, färska
    • 16 st cocktailtomater
    • 1,5 dl parmesan, finriven
    • 1 dl persilja, hackad

    Så här gör du

    1. Vispa samman marinaden och låt laxen marinera 1 timme i kylen.
    2. Grilla laxen på grillpanna, i ugnen eller på grillen tills den är genomvarm men inte överstekt.
    3. Fräs lök och vitlök sakta i olivolja i 5 minuter.
    4. Rör i pasta och grönsaker, smaka av med salt och peppar.
    5. Avsluta med att röra i osten.
    6. Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med lax och lite extra ost.

    Produkter