Fisk & skaldjur, Tillbehör

Helstekt lax med kål- & dillslaw

I receptet för Helstekt lax med kål- & dillslaw rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    30 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g lax, hel bit
    • 2 msk smör
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk vitlök, finhackad
    • 1 msk persilja, finhackad
    • 2 tsk citronskal, rivet
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • salt och svartpeppar
    • Till slawen:
    • 400 g vitkål, strimlad
    • 1 dl crème fraiche
    • 0,5 dl majonnäs
    • 0,5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. Ekologisk Grönsaksfond
    • 0,5 dl dill, hackad

    Gör så här

    1. Lägg smör, olja, vitlök, fiskfond och citron i en liten kastrull och låt det koka upp.
    2. Rör i persiljan och pensla det på laxen.
    3. Smaksätt med salt och svartpeppar, stek laxen i ugn, ca 20 minuter på 150 grader.
    4. Blanda kål, crème fraiche, majonnäs, fond och dill i en bunke, blanda rejält så att kålen blir mjuk.
    5. Servera laxen tillsammans med cole slaw.

    Ingående produkter