Fisk & skaldjur

Hummer & peppargravad lax

I receptet för Hummer- och peppargravad lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    90 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g laxfilé
    • 1.5 tsk rosépeppar
    • 1.5 tsk svartpeppar
    • 3 msk strösocker
    • 2 msk salt
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 0.5 dl dill, färsk grovhackad

    Så här gör du

    1. Ta bort benen i laxen med liten tång.
    2. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden.
    3. Skär några skåror i laxen på skinnsidan och gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med dillen.
    4. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält.
    5. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen.
    6. Skär laxen tunt vid servering.
    7. Numera behöver inte laxen frysas innan gravning. Livsmedelsverket har tagit bort den rekommendationen, härligt!

    Produkter