Fisk & skaldjur

Janssons frestelse

I receptet för Janssons frestelse rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    80 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 125 g ansjovisfiléer (1 brk)
    • 2 st lök, gul
    • 3 dl vispgrädde
    • 3 msk ströbröd
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 8 st potatisar

    Så här gör du

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skala löken och skär den i tunna skivor.
    3. Fräs löken i smör tills den får mjuk konsistens. Häll i fond, ansjovisspad och lite vatten.
    4. Skala potatisen och skär den i mindre stavar.
    5. Smörj en ugnssäker form.
    6. Varva potatis, lök, ansjovisfiléer, börja med potatisen.
    7. Toppa med hyvlat smör och ströbröd, grädda i ugn i ca 45 min.
    8. Det går bra att förgrädda Jansson någon dag innan, då blir den godare. Vid servering, värm i ugn och slå på lite grädde för saftighetens skull.

    Produkter