Fisk & skaldjur

Kräftströmming

I receptet för Kräftströmming rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 10

    50 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g strömmingsfilé
    • 1 tsk salt
    • 2 tsk dillfrön, torkade
    • 0.5 dl tomatpuré
    • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 0.5 dl vatten
    • svartpeppar, mald
    • dill efter smak

    Så här gör du

    1. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten och klipp bort ryggfenan.
    2. Lägg ut filéerna, torka dem lätt med papper och salta lätt.
    3. Rulla ihop filéerna tight och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Strö över dillfröna.
    4. Vispa samman tomatpuré, fond och vattnet och häll det över strömmingen. Smaksätt med lite svartpeppar.
    5. Täck formen med aluminiumfolie och baka strömmingen i mitten av ugnen ca 25 min.
    6. Den är god att servera både varm och kall.

    Produkter