Fisk & skaldjur

Krämig silltartar med rödbetor

I receptet för Krämig silltartar med rödbetor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 skivor kavring
    • 200 g sillfiléer, 5-minuterssill
    • 2 msk gräslök, färsk finhackad
    • 1 msk dijonsenap, grov
    • 1 msk kapris
    • 4 msk crème fraiche
    • 1 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
    • 0.5 st citron, endast finrivet skal
    • 1 krm svartpeppar, grovmald

    Så här gör du

    1. Tärna sillen fint och finhacka gräslöken.
    2. Blanda sill och gräslök med senap, crème frâiche, skaldjursfond och hackad kapris. Smaka av med peppar och citroncest (finrivet skal av citron).
    3. Skala den råa rödbetan och hyvla fint på mandolin eller rivjärnets hyvlingssida.
    4. Dela brödskivorna i åtta delar och klicka sillröran på varje. Toppa med rödbetan och garnera med hackad gräslök.
    5. Rödbetan färgar inte av sig i rå konsistens så länge man inte blandar den med vatten eller annan vätska. Gott på knäckebröd.

    Produkter