Fisk & skaldjur

Laxfrestelse / Rökt laxlåda

I receptet för Lax-frestelse rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond eller Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    75 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st gul lök
    • 500 g potatis av mjölig sort, strimlad
    • 200 g laxrester, t ex rökt och gravad lax
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 msk Touch of Taste Grönsaksfond / Ekologisk Grönsaksfond
    • 3 msk smör
    • 3 msk ströbröd
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Strimla löken och stek den långsamt i 1 msk smör i 10 minuter.
    2. Varva lök, potatis och lax i en ugnsform.
    3. Börja och avsluta med potatislager.
    4. Rör samman grädde, mjölk, fond och smaksätt med salt och peppar.
    5. Slå gräddmjölken i formen, klicka på 2 msk smör och strö över ströbröd.
    6. Grädda i ugn, 175 grader i ca 45-60 minuter.

    Ingående produkter