Fisk & skaldjur

Laxgratäng med parmesan och soltorkade tomater

I receptet för Laxgratäng med parmesan och soltorkade tomater rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    50 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 bitar lax á ca 150 g
    • 4 st kronärtskockshjärtan, inlagda
    • 4 bitar tomater, soltorkade
    • Sås
    • 3 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 3 dl parmesan, riven
    • 4 dl salt och peppar
    • 2 msk Till servering
    • 1 st citron, i klyftor
    • 1 st basilika, färsk till garnering
    • 1 st Potatismos

    Gör så här

    Sås

    1. Vispa ihop créme fraiche, grädde, fond och ost.
    2. Smaka av med salt och peppar.

    Gratäng

    1. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och tillaga i ugn, 175 grader, i ca 15 minuter. Häll av eventuell vätska som laxen avgett i formen.
    2. Fördela kronärtshjärtan och soltorkade tomater över laxen.
    3. Häll såsen över lax, kronärtskockshjätan och soltorkad tomat.
    4. Gratinera i ugn, ca 225 grader i ca 10 minuter tills gratängen fått fin färg och laxen är klar.
    5. Garnera med basilikablad och servera tillsammans med potatismos och citronklyftor.

    Tips – klicka eller spritsa moset i formen för en klassisk fiskgratäng.

    Ingående produkter