Fisk & skaldjur

Musslor

I receptet för Musslor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond alt. Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

30 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor, färska
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl vitt vin
  • 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond alt. Hummerfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • hackad persilja
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Skölj musslorna noggrant, släng döda musslor (de som inte stänger sig när man knackar dem hårt i skärbrädan eller de som är trasiga).
  2. Fräs lök och vitlök i oljan någon minut utan att det tar färg.
  3. Lägg i musslorna och slå i vinet.
  4. Lägg på locket och låt kastrullen stå på högsta värme.
  5. Låt musslorna koka ca 3 minuter, rör om då och då så att alla musslorna blir kokta.
  6. Ta upp musslorna och låt spadet koka ihop någon minut.
  7. Tillsätt fond och grädde, smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg tillbaka musslorna (ta bort de musslor som inte öppnat sig) i spadet, koka upp och strö över persiljan.
  9. Servera rykande heta!

Produkter