Fisk & skaldjur

Sherrydoftande hummersill

I receptet för Sherrydoftande hummersill rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 dl tomatketchup
    • 1 dl chilisås
    • 2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 0.5 dl ättikssprit, 10%
    • 0.5 dl strösocker
    • 0.25 dl rapsolja
    • 1 st rödlök
    • 1 msk sherry, halvtorr
    • 5 st sillfiléer, 5-minuterssill

    Så här gör du

    1. Vispa ihop ketchup med chilisås, hummerfond, ättikssprit och strösocker.
    2. Droppa oljan i ketchupen, lite i taget under vispning.
    3. Tillsätt finhackade löken och smaka av med sherry.
    4. Blanda ner sillen i såsen.
    5. Låt stå i kylen.
    6. Toppa med kryddkrasse innan servering.
    7. Prova gärna att blanda ner lite färskriven pepparrot med kryddkrassen för en starkare topping.

    Produkter