Fisk & skaldjur

Sillfiléer med brynt skaldjurssmör

I receptet för Sillfiléer med brynt skaldjurssmör rekommenderar vi Bong Touch of Taste Skaldjursfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 8 st mandelpotatis
    • 4 st matjessillfiléer
    • 2 st ägg, hårdkokta
    • 50 g smör
    • 2 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
    • 2 msk gräslök, färsk finhackad

    Så här gör du

    1. Koka potatisen med skal. Skala och skiva tunt när den svalnat, lägg potatisen i en form.
    2. Koka äggen, medium.
    3. Skär de hela sillfiléerna (matjesill eller löksill) nästan helt igenom, de får gärna hålla ihop.
    4. Lägg sillen på mandelpotatisen.
    5. Grovhacka äggen och fördela ovanpå sillen.
    6. Bryn smöret tills det tystnat i pannan och sila genom ett kaffefilter.
    7. Blanda smöret med skaldjursfonden.
    8. Slå smörblandningen över sillen och toppa med den finhackade gräslöken.
    9. Serveras ljummen.

    Produkter