Fisk & skaldjur, Soppa

Skaldjurssoppa

I receptet för Skaldjurssoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg blåmusslor, färska
    • 2 st schalottenlökar, finhackade
    • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 msk rapsolja
    • 3 dl vitt vin
    • 1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
    • 4 dl vispgrädde
    • 8 dl mjölk 3%
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl brödkrutonger
    • salt och peppar
    • persilja

    Så här gör du

    1. Skölj musslorna noggrant, släng döda musslor (de som inte stänger sig när man knackar dem hårt i skärbrädan eller de som är trasiga).
    2. Fräs lök, tomatpuré och vitlök i oljan någon minut utan att det tar färg.
    3. Lägg i musslorna och slå i vinet.
    4. Lägg på locket och låt kastrullen stå på högsta värme.
    5. Låt musslorna koka ca 3 minuter, rör om då och då så att alla musslorna blir kokta.
    6. Ta upp musslorna och låt spadet koka ihop någon minut.
    7. Låt musslorna svalna någon minut och pilla sedan ut dem från skalen.
    8. Slå fond, mjölk och grädde i kastrullen med musselfond, smaka av med salt och peppar.
    9. Lägg tillbaka musslorna, koka upp och låt det sjuda några minuter.
    10. Smaka av med salt, peppar och fond.
    11. Servera i djupa tallrikar tillsammans med en sked crème fraiche, krutonger och strö över persiljan.

    Produkter