Fisk & skaldjur

Skördesill

I receptet för Skördesill rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1-2-3 lag
    • 1 dl ättikssprit, 10%
    • 2 dl strösocker
    • 3 dl vatten
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • övrigt
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 1 st kålrabbi
    • 0.5 st purjolök
    • 200 g sillfiléer, 5-minuterssill

    Så här gör du

    1. Skiva grönsakerna tunt på mandolin eller med kniv.
    2. Koka upp 1-2-3 lagen med grönsaksfonden, låt koka i 3 min. Låt lagen kallna.
    3. Tillsätt grönsakerna i lagen.
    4. Skär sillen i bitar och varva sill och grönsaker i glasburk.
    5. Slå över lagen så allt täcks och låt stå i 1-2 dagar.
    6. Byt inläggningssillen mot 5-minuterssill och använd sillagen som den ligger i. Klart på nolltid.

    Produkter