Fisk & skaldjur, Gryta

Snabblagad Torskgryta med kokosmjölk och röd curry

I receptet för Snabblagad Torskgryta med kokosmjölj och röd curry rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 2

20 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 250 g torskfilé
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 st paprika, gul
  • 1 ask sockerärtor
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk rapsolja
  • salt & svartpeppar
  • Till servering
  • Ris eller pressad potatis

Så här gör du

  1. Dela torsken i mindre bitar.
  2. Strimla sockerärtorna och paprikan.
  3. Skala och skiva löken tunt.
  4. Fräs löken en minut i oljan, rör i currypastan och låt det fräsa ytterligare 1 minut.
  5. Slå i kokosmjölken och fonden och låt det koka sakta 5 minuter.
  6. Avsluta med att lägga i fisken och paprikan och låt det koka upp, grytan är klar när fisken är genomvarm men inte överkokt.
  7. Smaka av med fond, salt och peppar.
  8. Servera tillsammans med ris eller potatis.

Produkter