Fisk & skaldjur

Ugnsbakad lax med kålsallad

I receptet för Ugnsbakad lax med kålsallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 6

40 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 1,6 kg laxsida, med skinn utan ben
  • 1 dl pumpa och solrosfrön, hackade
  • Till glaze:
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 0,5 dl äppeljuice
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  • 1 msk Mrs Cheng´s japansk soja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl farinsocker
  • Kålsallad:
  • 250 g grönkål, strimlad (utan tjocka nerver)
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 msk honung, flytande
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • salt och peppar
  • Fetacreme:
  • 1,5 dl yoghurt
  • 200 g fetaost
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk citron, pressad
  • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Vispa samman alla ingredienser till glazen.
  2. Smaka av så att den har hög och balanserad smak.
  3. Pensla på rikligt med glaze på laxen och ugnsstek den på 200 grader i ca 15-20 minuter tills den är genomvarm och släpper fint i lamellerna.
  4. Blanda alla ingredienserna till kålsalladen, smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda med kraftiga rörelser så att kålen bryts ner lite och smaken sätter sig fint.
  6. Vispa samman alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och svartpeppar.

Servera laxen nystekt tillsammans med sallad och sås.

Produkter