Fläskkött

Apelsin & sojaglacerade tunna revbensspjäll

I receptet för Apelsin- och sojaglacerade tunna revbensspjäll rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    210 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1.5 kg revben, tunna
    • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 2 dl öl
    • 1 tsk senapsfrö, bruna
    • 1 tsk koriander, hel
    • 1 st chilifrukt, liten
    • 1 st kanelstång
    • 1 tsk svartpeppar, hel
    • 1 st apelsin, saften av
    • 2 msk ingefära, färsk
    • 2 msk muscvadosocker
    • 3 msk soja, Mrs Cheng's Japanese soy
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond

    Så här gör du

    1. Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört. (OBS! Låt spjällen bara sjuda, inte koka, för då kokar de inte sönder utan blir mjuka och släpper fint från benen.) Låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 225° eller sätt igång grillen.
    3. Rosta kryddorna i en torr stekpanna och stöt dem därefter i en mortel.
    4. Skala och riv ingefära.
    5. Blanda kryddor och ingefära med de övriga ingredienser till marinaden.
    6. Smaka av med salt och peppar, låt stå.
    7. Torka spjällen på hushållspapper och lägg på plåt med bakplåtspapper.
    8. Pensla på marinaden och glacera i ugnen eller på grillen tills de fått fin färg på båda sidorna. Fortsätt pensla under tiden tills det är dags för servering.

    Produkter