Fläskkött

Bakad Sötpotatis med skinka & kesofyllning

I receptet för Bakad Sötpotatis rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt.Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    60 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 st sötpotatisar, ca 300g styck
    • 1 msk olja
    • 2 dl keso
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 100 g skinka, rökt
    • 1 stor tomat
    • 2 msk chilisås
    • 2 msk gräslök, skuren
    • salt & peppar

    Så här gör du

    1. Skölj och borsta potatisen noga.
    2. Gnid in potatisen med olja. Ställ dem på ett galler och baka i ugn, ca 25-35 minuter på 175 grader.
    3. Strimla skinkan och tärna tomaten (ta bort vätskan och kärnorna i mitten).
    4. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt, chili och peppar.
    5. När potatisen är mjuk så ta ut den, skär ett snitt och tryck till så att den öppnar upp sig.
    6. Lägg en rejäl sked fyllning i potatisarna och servera direkt.

    Produkter