Fläskkött

Choucroute

I receptet för Choucroute rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Receptet är inskickat av Jessica Sundberg. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    120 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg fläsklägg, rimmat
    • 4 st kryddiga korvar, små
    • 1 st lök, gul
    • 1 st morot
    • 3 st lagerblad
    • 3 st kryddpepparkorn
    • 5 st vitpepparkorn
    • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 400 g surkål (1 burk)
    • 200 g sidfläsk, varmrökt
    • 2 dl vitt vin
    • 3 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond (till surkålen)
    • 4 dl buljong från läggkoket
    • 1 st morot, stor
    • 1 st persiljerot, stor
    • 200 g potatis, skalad
    • 6 st schalottenlökar
    • 4 st vitlöksklyftor, skivade
    • 1 tsk kummin, hel
    • 2 st lagerblad
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 2 st enbär, krossade
    • 1 kruka persilja, till garnering

    Så här gör du

    1. Lägg fläsklägg i en kastrull och häll i vatten så att det täcker.Koka upp och skumma av.
    2. Tillsätt lök, morot, kryddor och sjud under lock i ca 2 timmar tills köttet lossnar och är mört.

    Under tiden

    1. Lägg surkål i en kastrull, skär sidfläsk i fyra skivor och tillsätt det tillsammans med kryddor, fond, det vita vinet och kokspad från läggen.
    2. Sjud under lock ca 30 minuter. 
    3. Tillsätt morot, persiljerot, potatis, hel lök och vitlök. Späd med mer kokspad och sjud ytterligare 30 minuter tills allt känns kokt.
    4. Lägg ner korv och grovt skuret fläsklägg, strö över persiljan och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med senap, cornichons och nymald svartpeppar.

    Produkter