Fläskkött

Dansk fläskstek med knaprig svål

I receptet för Dansk fläskstek med knaprig svål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    150 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
    • 3 msk salt, grovt
    • 3 dl vatten
    • 1 st morot
    • 1 st lök, gul
    • 1 st lök, röd
    • 1 st äpple, grönt
    • 2 st lagerblad
    • 1 knippe timjan, färsk
    • Sås
    • 3 dl vatten
    • 2 dl rött vin
    • 1 msk soja, Mrs Cheng's Japanese soy
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 msk rödvinsvinäger

    Så här gör du

    1. Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter.
    2. Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Stek mitt i ugnen i 175 grader i 25 minuter. Höj temperaturen till 220 grader och låt köttet steka i ytterligare i 10 minuter.
    3. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger. Låt såsen koka sakta i 10 minuter, smaka av med salt, peppar och ev mer fond. Sila såsen och servera den tillsammans köttet.

    Produkter