Fläskkött, Tillbehör

Fläskkotlett med rosted garlic mash

I receptet för Fläskkotlett med rosted garlic mash rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    40 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 st kotletter
    • citron, grönsaker och sallad
    • Till moset
    • 8 st vitlöksklyftor
    • 1 msk rapsolja
    • 1 kg potatis, mjölig
    • 100 g smör
    • 2 dl vispgrädde
    • 1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 1 dl mjölk
    • salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Skala och skiva vitlöken.
    2. Fräs den försiktigt i oljan några minuter.
    3. Skala och dela potatisen, lägg den i kastrullen tillsammans med vitlöken.
    4. Slå på vatten så att det täcker nätt och jämt, smaksätt med salt.
    5. Koka potatisen mjuk, slå av vattnet och låt dem ånga av.
    6. Värm grädde, fond och mjölk i en liten kastrull.
    7. Vispa sönder potatisen och slå i gräddmjölken och klicka i smöret.
    8. Vispa till ett luftigt mos och smaka av med salt och peppar.
    9. Stek kotletterna och tillaga grönsakerna.

    Servera kotletten med mos, citron, grönsaker och sallad.

    Ingående produkter