Fläskkött

Pulled pork med coleslaw och ris

I receptet för Pulled pork med coleslaw och ris rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsak, Kalv, Kyckling eller Köttfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 6

    5 h

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 kg fläskkarré i hel bit, benfri
    • salt och svartpeppar
    • 2 klyftor vitlök, skivad
    • 1 st gul lök, strimlad
    • Till såsen:
    • 1,5 dl äppeljuice
    • 2 dl tomatketchup
    • 2 msk Bong Touch of Taste Grönsak, Kyckling, Kalv eller Köttfond
    • 1 msk Mrs Cheng´s japansk soja
    • 1 dl farinsocker
    • Till servering:
    • Ris
    • Coleslaw
    • 300 g vit eller spetskål, strimlad
    • 1 st morot, finriven
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • salt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Häll alla ingredienser till såsen i en liten kastrull, låt det koka upp och ställ åt sidan.
    2. Krydda köttet runt om med salt och peppar.
    3. Lägg lök och vitlök i en gryta med lock som tål ugnsvärme, lägg köttet ovan på.
    4. Slå såsen över köttet.
    5. Lägg på locket, låt köttet stekas under lock i nedre delen av ugnen 4–5 timmar i 125 grader tills det är riktigt mört och saftigt.
    6. När köttet är klart så drag isär det och låt det blandas med såsen.
    7. Servera köttet med ris och coleslaw.

    Coleslaw:

    1. Blanda alla ingredienser och låt det vila ca. 1 timme i kylen.
    2. Smaka sedan av med senap, fond, salt och svartpeppar.

    Produkter