Fläskkött

Tjocka revben med äppelglaze

I receptet för Tjocka revben med äppelglaze rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond och Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Antal portioner: 4

    180 min

    Skicka inköpslista till din epost

    Skickat!

    Ingredienser

    • Revben
    • 1 kg revben, tjocka
    • 2 liter vatten
    • 2 st lagerblad
    • 1 kvist timjan, färsk
    • 3 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • Glaze
    • 2 st äpplen, hackade
    • 2 msk smör
    • 2 msk råsocker
    • 1 msk balsamicovinäger
    • 2 msk soja, japansk
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond

    Gör så här

    Kött

    1. Putsa och skölj revbenen. Lägg dem tätt i en kastrull och häll över vatten, kryddor och fond, fyll på med vatten så att köttet är täckt med vätska.
    2. Låt det koka upp, skumma av orenheter och låt det koka i ca 1,5 timme tills köttet är mört.
    3. Ta upp revbenen och låt dem svalna. Skär dem sedan i fina bitar.

    Glaze

    1. Lägg alla ingredienser till glazen i en stekpanna och låt det koka någon minut tills allt är mosigt.
    2. Lägg i köttet och vänd runt så att revbenen är väl täckta med glaze.
    3. Efterstek i ugn, 150 grader i 10 minuter tills de är genomvarma.
    4. Lägg upp på fat och servera på buffé eller som varmrätt tillsammans med potatispuré och äpplemos.

    Ingående produkter