Grön mat, Tillbehör

Asiatisk kål- och gurksallad

I receptet för Asiatisk kål och gurksallad rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    15 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 0,5 st slanggurka
    • 0,5 st salladskålshuvud
    • 1 tsk salt
    • 1 msk strösocker
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 1-3 tsk sambal oelek
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön, rostade
    • Färsk koriander eller bladpersilja

    Så här gör du

    1. Skiva gurkan och kålen tunt och lägg den i en skål tillsammans med salt, socker och vinäger.
    2. Blanda runt rejält så att gurkan börjar ”svettas”.
    3. Blanda i resterande ingredienser, smaka av och låt den sedan stå 1 timme i kylen för att mogna i smaken.

    Produkter