Grön mat, Tillbehör

Baba Ganoush

I receptet för Baba Ganoush rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st aubergine, stor
    • 1 msk BBQ-sås, rökig
    • 1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
    • 2 msk tahini
    • 1.5 msk vitlök, hackad
    • 3 msk citron, saften av
    • 12.5 nypa kummin, malen
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk persilja, färsk hackad
    • salt och svartpeppar

    Så här gör du

    1. Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel.
    2. Baka den i het ugn, 250 grader i ca 20 minuter tills skalet svartnat och blivit bubbligt och fruktköttet är mjukt.
    3. Ta ut auberginen ur ugnen och låt den svalna några minuter och drag sedan av skalet.
    4. Lägg fruktköttet i en bunke, tillsätt de övriga ingredienserna och mosa ihop allt med en gaffel till en slät creme. Smaka av med salt, svartpeppar, citron och ev mer fond.

    Produkter